Κείμενο για μετανάστες

το κείμενο αυτό μοιράστηκε στις γειτονίες της Κυψέλης και της πλ.Βικτώριας στην πορεία στις 5/9/11.
Μεταφράστηκε επίσης στα αραβικά και στα γαλλικά. 

Τον πόλεμο τον ζούμε κάθε μέρα εδώ...

                Τον τελευταίο καιρό όπου  πλήττεται ένα ευρύ κοινωνικό κομμάτι λόγω των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών, στη δυσχερέστερη θέση βρίσκεται αυτό των μεταναστών. Αρχίζοντας από τα χτυπήματα της αστυνομίας στους μικροπωλητές σε όλη την πόλη όπως και έξω από την Ασοεε και συνεχίζοντας από επιθέσεις και χτυπήματα ακροδεξιών και κατοίκων στο κέντρο της Αθήνας, έχουμε φτάσει στο σημείο οι μετανάστες να έχουν χάσει την ανθρώπινή τους υπόσταση και επιπλέον να θεωρούνται ξέχωρο κομμάτι αυτής της κοινωνίας.

                Το κεφάλαιο χρησιμοποιεί τους μετανάστες ως το κομμάτι εκείνο, το άμεσα εκμεταλλεύσιμο και αναλώσιμο για τη μεγαλύτερη κερδοφορία του, τη στιγμή που επίσης τους προβάλλει ως τον αποδιοπομπαίο τράγο για τα προβλήματα που το ίδιο δημιουργεί. Όλες αυτές τις μεταρυθμίσεις με τις οποίες θα έρθουν αντιμέτωποι και οι ντόπιοι εργαζόμενοι , τις βλέπουμε ήδη στις συνθήκες εργασίας κάτω από τις οποίες εργάζονται οι μετανάστες.

                Μέσα σε αυτήν τη γενικευμένη εκμετάλλευση και στο πλαίσιο των κοινών αγώνων που έχουν δωθεί περιλαμβάνονται και αγώνες των μεταναστών για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας τους. Ο αγώνας των 300 εργατών μεταναστων απεργών πείνας ήταν ένας από τους σημαντικότερους εργατικούς αγώνες που δόθηκε τα τελευταία χρόνια διεκδικώντας καλύτερους όρους εργασίας για όλους. Αντίστοιχα σημαντικός ήταν και ο αγώνας των προσφύγων για άσυλο.
                Όπως οι παραπάνω αγώνες δώθηκαν συλλογικά και έστειλαν μήνυμα σε όλη την κοινωνία ότι μπορούν να βγαίνουν στο προσκήνιο και να πετυχαίνουν νίκες, έτσι χρειάζεται ντόποι και μετανάστες εργαζόμενοι να αναγνωρίσουμε τα κοινάμας συμφέροντα ως καταπιεσμένοι και να τα διεκδικήσουμε με κοινούς αγώνες.

                Να δράσουμε και να μην αφήσουμε χώρο στις γειτονιές μας σε ακροδεξιά και ρατσιστικά στοιχεία να δρουν είτε ως “επιτροπές κατοίκων”, είτε ως μαχαιροβγάλτες. Να συμμετέχουμε όλοι στις λαϊκές συνελεύσεις της γειτονιάς μας ισότιμα, με σκοπό να συνδιαμορφώσουμε την καθημερινότητά μας.

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Ανοιχτό συντονιστικό κατάληψης ΑΣΟΕΕ

1 σχόλιο: