1η Ανακοίνωση Συντονιστικού Κατάληψης


Ανακοίνωση Ανοιχτού συντονιστικού κατάληψης Ασοεε

Την προηγούμενη Τετάρτη 31/8 πραγματοποιήθηκε στην Ασοεε Γενική Συνέλευση φοιτητικού συλλόγου στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου με τη μαζική παρουσία φοιτητών παρόλο την παράλληλη διεξαγωγή της εξεταστικής, την ίδια ώρα που Πρυτανεία, ΠΑΣΠ και ΔΑΠ σφυρίζαν αδιάφορα. Ο κόσμος της συνέλευσης αποφάσισε την κατάληψη της σχολής μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Σε αυτή την απόφαση εναντιώθηκε η ΠΑΣΠ κάνοντας λόγο για «ανεπίσιμη» συνέλευση. Ωστόσο διαδίδει ότι στηρίζει την κατάληψη χωρίς να συμμετέχει και να στηρίζει τις διαδικασίες της.

Αντιλαμβανόμενοι την αναγκαιότητα για ανάληψη δράσεων στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία (Νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου, Μνημόνιο) υπερασπιζόμαστε την πρακτική της κατάληψης καθώς έτσι έχουμε τη δυνατότητα σταματώντας την εκπαιδευτική διαδικασία και καταλαμβάνοντας το χώρο της σχολής, να συντονίσουμε την καθημερινή δράση μας και να δώσουμε το έναυσμα για αγώνες διαρκείας. Με απλά λόγια, αν είχαμε εξεταστική θα διαβάζαμε όλοι μας, και δε θα μπορούσαμε να ασχοληθούμε με τα ζητήματα που πραγματικά μας πλήττουν.

Από κει και πέρα, η κατάληψη σαν πρακτική δε σημαίνει κλειστή σχολή.Είναι ένα μέσο πίεσης αλλά και μια ζωντανή διαδικασία που βρισκόμαστε, συζητάμε, συνδιαμορφώνουμε και ουσιαστικά αποφασίζουμε όλοι ισότιμα για ότι μας αφορά παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια μας. 
Καθημερινά λειτουργεί συντονιστικό κατάληψης, όπου συζητιούνται από όλους με ίσους όρους από τα πιο σημαντικά ζητήματα μέχρι και τα απλά διαχειριστικά. Την εβδομάδα που μας πέρασε το συντονιστικό αποφάσισε τις παρακάτω δράσεις:

  • Εβδομαδιαίο πρόγραμμα της κατάληψης που μεταξύ των άλλων συμπεριέλαμβαναν : προσυγκέντρωση στην ΑΣΟΕΕ πριν το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με πανό του ΦΣ, συζήτηση και εκδήλωση σχετικά με το νέο Νομοσχέδιο και την εκπαίδευση, προβολές καθώς και παρεμβάσεις με μοιράσματα κειμένων και πορεία στη γειτονιά της Κυψέλης και της πλατείας Βικτωρίας.
  • ·         Περιφρούρηση με βάρδιες του χώρου της κατάληψης τις πρωινές και βραδινές ώρες.
  • ·         Τον καθημερινό καθαρισμό του χώρου(προαύλιο,ισόγειο,υπόγειο,τουαλέτες)
  • ·         Τη δημιουργία blog (katalipsi-fsasoee.blogspot.com) όπου αναρτούνται οι αποφάσεις του συντονιστικού και γενικότερα το τι συμβαίνει στην κατάληψη.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ο καθένας μας να συμμετέχει ενεργά στην κατάληψη συνδιαμορφώνοντας μέσα από το καθημερινό συντονιστικό της , εμπλουτίζοντάς το με δράσεις και προτάσεις για τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου